Pettinaroli

Til venstre ses Kim Svaneborg Pedersen

Middelfart Kommune har gennem mange år placeret sig i toppen blandt landets bedste kommuner, når det ifølge Dansk Industris undersøgelse ‘Lokalt Erhvervsklima’ handler om at skabe gode forhold for det lokale erhvervsliv.

Og det er der en helt særlig grund til, fortæller formanden for Middelfart Erhvervsråd Kim Svaneborg Pedersen, der er direktør i virksomheden Pettinaroli, som laver komponenter til VVS-branchen.

- Samarbejde og dialog ligger dybt i Middelfart Kommunes dna. Både erhvervsliv, foreninger og lokalsamfund samarbejder på tværs af brancher og størrelser. Sådan har det været i adskillige år. Og det mærker man tydeligt, når man som ny rykker sin virksomhed til kommunen, siger Kim Svaneborg Pedersen, der i 2000 flyttede Pettinaroli til Mandal Allé i Middelfart.

- Jeg bliver stadig overrasket over de mennesker, som man støder på i netværk, under møder og forskellige forløb. Man smider paraderne, hjælper og lytter til hinanden. Virksomhederne i kommunen har generelt en evne til at give mere, end man forventer at få tilbage.

Både Middelfart Kommune og Middelfart Erhvervsråd er gode samarbejdspartnere for virksomhederne, siger Kim Svaneborg Pedersen.

- Også her eksisterer der et fint samspil, som kommer virksomhederne tilgode. Virksomhederne skal ikke tilpasse sig strenge regelsæt. I stedet vælger man at kigge på hver enkelt virksomheds ønsker og behov. Der er en positiv og oprigtig interesse for, at virksomhederne her i kommunen skal lykkes.

Dette helt særlige dna er skabt gennem mange års arbejde mellem Middelfart Erhvervsråd, Middelfart Kommune og virksomhederne, siger Kim Svaneborg Pedersen. Ifølge ham vil parterne området og den gode udvikling.

- Der er en enorm interesse for hinanden, som man ikke ser i mange andre kommuner. Der er ikke mange steder, hvor konkurrerende virksomheder kan sidde til bords med hinanden og udveksle erfaringer, idéer og netværk.