Melsing

Koncentrationen er dyb ved skrivebordene i den hvidkalkede længe ved Stribgården i Strib. Her holder ingeniørvirksomheden Melsing til. Og her har ingeniører og produktionsteknologer siden virksomheden blev etableret tilbage i 1997 lavet tegninger, beregninger og design til vindindustrien samt stål- og byggeribranchen.

Det var ingeniør Erling Melsing, der startede virksomheden. I dag er sønnen, Morten Melsing, ejer og administrerende direktør. Han fortæller, at virksomheden har speciale inden for blandt andet projektering af stålkonstruktioner, maskinanlæg, røranlæg, procesanlæg, beholder og tankanlæg.

- Vi arbejder med komplekse og udfordrende ingeniørtekniske problemstillinger. Det stiller naturligvis krav til de medarbejdere, som vi har i virksomheden. Og naturligvis også, når vi skal rekruttere nye, siger Morten Melsing.

 

Tiltrækkende opgaver

Melsing beskæftiger i gennemsnit 15-20 medarbejdere på hovedkontoret i Strib og afdelingskontoret i Lindø Industripark. De ansatte kommer fra både lokalområdet, Odense, Horsens, Esbjerg og Aalborg. Nogle er flyttet til Middelfart Kommune, mens andre pendler til og fra deres job hos ingeniørvirksomheden. Morten Melsing fortæller, at ingeniørvirksomheden i gennemsnit vækster med en mand eller to om året.

- Heldigvis har vi nogle arbejdsopgaver, som er tiltrækkende. Vi er specialister inden for nogle fag og områder, som der er fokus på i øjeblikket, siger han.

Melsing sætter en stor ære i selv at rekruttere medarbejderne.

- Vi gør meget ud af selv at have dialogen med de kandidater, som vi er i kontakt med. Det er vigtigt at fortælle, hvad vi laver og samtidig fortælle, hvad de kan bidrage med og udvikle sig til med en ansættelse hos os. Det kan være en lang proces. Men det er det hele værd, siger Morten Melsing.

Gennem årene har Melsing haft en tæt dialog med Middelfart Kommunes Job- og Vækstcenter. Det har ifølge Morten Melsing resulteret i kontakt til flere kandidater. Med en langsigtet plan, en mentorordning og uddannelsesprocedure er det lykkes ingeniørvirksomheden at finde de helt rigtige medarbejdere.

- Selv om de måske ikke havde alt det, som vi havde behov, så kunne vi udvikle dem og hjælpe dem videre. Og det er der kommet noget godt ud af det. De er her i hvert fald stadig, siger han.

Læs om mulighederne for skræddersyet hjælp til rekruttering her.