Erhvervsområde i Ejby

Eksisterende erhvervsområde ved Ejby

Middelfart Kommune er kendt som en kommune med et godt erhvervsklima. Når DI laver deres årlige erhvervsklimamåling, som sammenligner landets kommuner på områder, der har betydning for erhvervslivet, ligger Middelfart Kommune traditionelt i toppen.

Særligt de kommunale rammevilkår er vigtige for virksomhedernes udviklingsmuligheder og konkurrenceevne. Her er det blandt andet erhvervsfrekvens, konkurrenceudsættelse, skat/service-forhold og antal indpendlere, som vurderes. Middelfart Kommune placerer sig ligeledes i toppen, når det handler om disse indikatorer.

Men det er ikke kun erhvervsklimaet, der gør Middelfart attraktiv som erhvervskommune. Den geografiske placering midt i Danmarks produktionscentrum - Trekantområdet - har ligeledes stor betydning.

Samlet set er Trekantområdet den mest erhvervsvenlige byregion ifølge Dansk Industri. Mentaliteten i både Middelfart Kommune og hele Trekantområdet er karakteriseret ved en unik iderigdom, virkelyst og skabertrang.

En handlekraft, som har skabt nogle af landets mest succesfulde, selvstændige og innovative virksomhedsmiljøer – og ikke mindst fundamentet til, at området er et af landets førende vækstcentre.

Inden for en times kørsel fra Middelfart Kommune findes en arbejdsstyrke på ca. 1 mio. borgere i alderen 17 til 64 år. Samtidig sikrer kommunens placering og gode infrastruktur optimale betingelser for virksomheder. Der er motorveje, jernbane, industrihavn og international lufthavn ganske tæt på, hvilket betyder, at man på ganske kort tid kan alle områder i landet.