Det går godt med både lav ledighed og flere nye job i Middelfart Kommune. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv, som analyserer tal fra Danmarks Statistik.
Analysen fortæller, at Middelfart Kommune har oplevet en jobfremgang på 240 fuldtidsjob fra 1. til 2. kvartal i 2019. Det svarer til en fremgang på 1,7 procent, og det er 1,5 procentpoint over landsgennemsnittet.

Endnu flottere er det, at der det seneste år er sket en vækst på 1117 fuldtidsjob i Middelfart Kommune. Det svarer til en vækst på 8,4 procent, og det er den højeste procentvise vækst blandt alle landets 98 kommuner.

 

Et stærkt erhvervsklima

Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, mener, at tallene er et bevis på et godt erhvervsklima i Middelfart Kommune.

- Vi har et godt, sundt og stærkt erhvervsklima i Middelfart Kommune. Det kan man blandt andet se på de seneste års erhvervsklimaundersøgelser, der viser, at Middelfart Kommune er et godt sted at drive virksomhed. Derfor har vi også flere virksomheder, der vækster i disse år. Samtidig har vi et tæt samarbejde mellem kommunen og erhvervet, der gør, at vi kan skabe resultater som disse, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Netop det gode samarbejde bider formand for Middelfart Erhvervscenter, Kim Svaneborg Pedersen, også mærke i.

- Vi oplever, at summen af nye initiativer de seneste 12 måneder har skabt enormt meget positivisme. Vi har et samarbejde mellem kommune og erhverv, der er præget af at tale tingene op og lytte til hinanden. Og det er vores oplevelse, at der bliver lyttet til erhvervet. Det er med til at gøre, at vi oplever øget aktivitet og ikke den opbremsning, man ellers er begyndt at se rundt omkring i landet, siger han.

 

Laveste ledighed på Fyn

På ledigheden skiller Middelfart Kommune sig også positivt ud. Den fynske ledighed er generelt højere end landsgennemsnittet, men ikke i Middelfart Kommune.

Med en ledighed på 3 procent har Middelfart Kommune den laveste ledighed på Fyn og ligger 0,8 procentpoint under landsgennemsnittet.

Og også på det punkt er samarbejde en nøglefaktor, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

- Vi har et jobcenter, som gør det rigtig godt og har stor succes med at få ledige ud på arbejdsmarkedet. Men vi har også her et godt samarbejde med de lokale virksomheder, som sammen med jobcentret spiller en stor rolle i at hjælpe de ledige i arbejde.

Læs om mulighederne for skræddersyet hjælp til rekruttering.